in Arhitectura
In primul rand, este foarte important ca locuinta ta sa fie pe placul tau pentru ca tu esti cel care plateste intretinerea acelei case si tu esti cel care ar trebui sa se simta cel mai bine atunci cand petrece timp inauntru. Practic, nu conteaza daca altor oameni le place ceea ce ai reusit tu sa pui la cale in propria-ti casa. Dar exista oameni care vor sa respecte si niste reguli de estetica, iar pentru ei am scris urmatoarele 3 sfaturi importante.
Desi suntem in 2022, iar limitele in ceea ce priveste cromatica si jocurile de culor nu mai inseamna aproape deloc acelasi lucru, ar trebui totusi sa aplici un principiu de echilibru. Chiar si o casa cu 100 de culori poate avea o oarecare tematica si un oarecare traseu artistic pe care sa il urmeze. Ceea ce trebuie sa faci este sa tii cont de culorile din casa ta si sa incerci pe cat de mult posibil sa nu provoci confuzie, dar sa poti scoate si eficient in evidenta fiecare element important din locuinta.
Evident, toate electrocasnicele trebuie sa aiba aceeasi culoare. Chiar daca vorbim despre un aer conditionat dublu split, de o hota sau de orice alt robot de bucatarie obisnuit, acestea trebuie sa imparta acelasi ritm cromatic si sa ofere un iz de confort la contactul vizual.
Ar trebui sa incerci mai intai cu electrocasnicele sau cu echipamentele ce pot fi inlocuite mai greu. De exemple, primele ar trebui sa fie acele centrale termice foarte mari si care odata montate, vor ramane in locuinta pentru multi ani.
Un lucru pe care nimeni nu il va face niciodata este mereu ceva neasteptat. Cu siguranta unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le faci pentru a iesi in evidenta si pentru a fura cateva complimente este sa surprinzi printr-un detaliu cat se poate de extraordinar. Acesta poate fi o draperie sau o perdea pana in podea care nu face altceva decat sa imparta in doua parti egale o camera care poate servi pentru doua scopuri. De exemplu, poti delimita zona de dormit de o zona de divertisment sau jocuri.
Zona de primire dintr-o locuinta se regaseste de cele mai multe ori in case cu mai multe etaje sau unde spatiile permit acest lucru. In apartamente, folosim un mic spatiu din hol pentru a putea monta un cuier sau un scaun numai bun pentru momentele cand trebuie sa incalti o pereche de cizme dure.
O zona de primire este mai mult decat atat, este un loc special amenajat cu suporturi pentru umbrele, cu ustensile pentru incaltaminte, cu un cuier special pentru oaspeti, oglinda, perie pentru curatarea hainelor si multe alte obiecte folositoare care sa ii faca pe vizitatorii tai sa se simta foarte bine primiti.
Un apartament sau o locuinta nu trebuie sa fie doar o forma geometrica in spatiu cu elemente distribuite aleator. Poti crea un echilibru, poti fi atent, jucaus si modern. Ce parere ai?