in Decoratiuni
Astazi, bucataria nu mai este considerata doar locul in care se gateste si se ia masa, ci poate fi transformata foarte rapid intr-un loc numai bun de socializat.
Dar pentru acest lucru, amenajarea ei trebuie sa aiba la baza idei ingenioase, dar sa combine fercit atat functionalitatea cat si eficienta. Prin urmare, ideile actuale ale specialistilor in design interior, propun amenajari indraznete, care pun accent pe mobila de bucatarie si celelalte elemente decorative. Cu imaginatie si idei bine puse la punct, bucatariile contemporane devin extrem de versatile si se adapteaza chiar si celor mai pretentioase spatii.
Iata cateva recomandari care pot transforma o bucatarie intr-una de vis in doar cativa pasi simpli:
Pentru ca bucataria a devenit astazi un loc multifunctional, este important ca ea sa beneficieze de cat mai multa lumina naturala. De asemenea, cei mai multi specialisti recomanda ca bucataria sa fie neaglomerata de prea multe elemente decorative. Aceasta trebuie sa se incadreze intr-un stil coerent, caruia sa nu ii lipseasca personalitatea si nici bunul gust, indiferent ca este vorba despre una mare sau una cu un spatiu limitat.
Cele mai potrivite alegeri pentru culoarea mobilierului si implicit a peretilor sunt nuantele calde. Pentru bucatariile de mici dimensiuni, culorile calde sunt cele mai potrivite alegeri, dar totusi in eventualitatea in care spatiul este destul de ofertant 2-3 culori sunt mai mult decat suficiente. Este foarte important ca acestea sa fie intr-un echilibru vizual cu finisajele si alte obiecte de decor existente.
Aceast tip de amenjare este menit sa aduca mai mult spatiu bucatariei, functionalitate si cu siguranta, si mai mult confort. Principala regula in amenajarea unei bucatarii este "regula triunghiului". Mergand in detaliu, laturile imaginare ale triunghiului sunt formate din liniile care unesc cele trei puncte de interes ale oricarei bucatarii: plita, frigiderul si chiuveta.
Avand in vedere ca bucataria este in foarte multe cazuri si locul unde sa ia masa, este esential ca aceasta sa aiba zone clar definite si sa fie optimizata din toate punctele de vedere: incepand de la pozitionarea mobilierului si amenjarea electrocasnicelor si pana la modalitatea in care sunt concepute aerisirile, respectiv izolatiile.
Avand in vedere ca aceste aspecte sunt trecatoare, cel mai bine ar fi ca bucataria sa fie amenajata astfel incat sa reflecte gusturile familiei si sa corespunda nevoilor. La fel ca si celelalte incaperi ale casei, si bucataria trebuie sa reflecte personalitate. Mobilierul trebuie sa se completeze armonios cu faianta si gresia, iar obiectele de decor sa fie in conformitate cu stilul ales.
Pentru ca bucataria devenit mai mult decat un spatiu de gatit, este esential ca acest loc sa devina "inima casei". Locul in care iei masa cu familia si pui la cale planuri de viitor are nevoie de energie pozitiva si bineinteles, o organizare cat mai eficienta a spatiului.