de Nic Gavra in Proiecte de case
Chiar daca la un moment dat moda in constructii era sa ai o casa cu etaj sau mansarda (plus eventual si un demisol), in ultima vreme ideea de casa cu un singur nivel (de tip bungalou) pare sa recastige teren in preferintele romanilor.
Daca suprafata terenului o permite (pe un teren ingust sau redus ca suprafata, e de preferat sa construim 'pe inaltime') o casa doar cu parter are unele avantaje clare.
Suprafata unei astfel de case e utilizata mai eficient, in sensul ca se castiga spatiul pierdut cu casa scarii, e mai usor de folosit pentru persoanele in varsta, membrii familiei interactioneza mai bine (chiar daca, glumind putin, uneori am dori mai multa liniste) si nu in ultimul rand, intr-o casa pe un singur nivel te deplasezi mai usor intre diferitele incaperi.
Daca ne referim la cheltuielile de constructie ale unei case, de multe ori se spune ca la o casa cu parter plus mansarda pretul pe metrul patrat construit ar fi mai mic. Ceea ce cheltuim insa in plus cu fundatia si cu acoperisul mai mare ca suprafata la o casa pe un nivel, se compenseaza cu costul planseului intre niveluri si al scarii la o casa cu etaj sau cu mansarda (ambele lucrari costisitoare).
Casele familiale fara etaj ofera o multitudine de avantaje, de la accesibilitate si eficienta, pana la design modern si economic. Amplasarea unui jacuzzi exterior poate completa perfect aceste avantaje, aducand un plus de relaxare si confort. Amplasarea acestuia pe o suprafata solida, cu acces la apa si electricitate, si respectarea instructiunilor de instalare sunt esentiale pentru a asigura functionarea optima si sigura. Consultarea unui specialist pentru conectarea electrica este, de asemenea, recomandata.
Daca am vazut ca o casa pe un singur nivel are unele avantaje si nu este o constructie mai scumpa, va lasam sa va inspirati din proiectele de mai jos, unde sunt prezentate case de dimensiuni medii, cu doua sau trei dormitoare, care pot raspunde necesitatilor unor familii cu 2-4 membri. Datorita formei compacte aceste case au si cheltuieli rezonabile la intretinere.
Set mobila living Mona, lemn masiv, alb
Casa simpla, patratra, cu proportii bine alese si detalii arhitecturale interesante, formeaza un ansamblu coerent, atractiv. Datorita formei compacte, casa este usor de construit, cheltuielile de incalzire fiind si ele reduse.
Foto: MK Project
La parter zona de zi este un spatiu deschis, unde se afla livingul, bucataria, holul si o baie de serviciu. Cele doua dormitoare sunt deservite de o baie. Din living se poate iesi pe terasa larga cu acces la gradina. Terasa este acoperita partial. In centrul casei se afla un semineu care poate fi o sursa alternativa de incalzire a intregului spatiu interior. In pod se poate amenaja o mica camera mansardata.
Proiect: MK Project
Mai multe proiecte interesante de case si preturile acestora puteti vedea in sectiunea Magazin - proiecte case
Spatiul interior este luminos si confortabil. O parte atractiva a proiectului este reprezentat de terasa frumoasa, protejata de acoperis, unde se afla un semineu decorativ in aer liber. Si la acesta casa podul este mansardabil, in cazul in care nevoia de spatiu va creste.
Foto: Extradom
Foto: Extradom
Proiect: Extradom
In timpul zilei locatarii se pot relaxa in livingul spatios, cu acces direct la gradina. In imediata vecinatate a camerei de zi este o bucatarie spatioasa, deschisa, care, daca este necesar, poate fi separata de restul spatiului printr-un perete despartitor.
Foto: Extradom
Doua dintre cele trei dormitoare dispun de un dresing propriu. Si la aceasta casa podul poate fi mansardat sau poate servi ca spatiu de depozitare.
Pat clasic Marius, lemn masiv fag, 160x200
Proiect: Extradom
Foto: Domowy
Proiectul casei contine livingul, trei dormitoare, bucataria, baia, camara, baia de serviciu, sala cazanului, dressing, camere tehnica, semineu.
Proiect: Domowy
Casa raspunde necesitatilor unei familii de patru persoane fara a avea spatiu ce nu va fi folosit sau incaperi de mari dimensiuni. Casa cuprinde trei dormitoare si zona de zi, toate situate la parter, iar podul, prin transformarea lui in mansarda, este prevazut ca un spatiu suplimentar pentru orice dezvoltare viitoare.
Foto: Domowy
Foto: Domowy
Garajul cu acces si din interiorul casei poate fi transformat in camera de locuit. Camera cazanului, localizata langa garaj, are de asemena acces si din interior si din exterior.
Proiect: Domowy
1.Vestibul 4,05 mp
2. Hol 4,49 mp
3. Hol si casa scarii 8,86 mp
4. Dormitor 11,93 mp
5. Dormitor 12,38 mp
6. Baie 5,22 mp
7. Dormitor 12,10 mp
8. Baie de serviciu 2,16 mp
9. Camara 1,92 mp
10. Bucatarie 10,80 mp
11. Zona de zi cu loc de luat masa 35,27 mp
12. Camera cazanului 5,38 mp
13. Garaj 18,24 mp
Mai multe informatii si imagini despre acest proiect gasiti in articolul Casa cu 3 dormitoare, garaj si pod mansardabil - proiect si imagini
Sursele proiectelor si imaginilor: mgprojekt.com.pl, extradom.pl, domowy.pl
Sursa: CaseSiGradini.ro