Cele mai inspirate marturii de botez. Ce sa le oferi invitatilor?

in Diverse

Botezul este prima petrecere a unui copil. Chiar daca el nu o va constientiza atunci pe moment, toti invitatii vor avea amintiri pe care i le vor impartasi pe masura ce va creste.

Marturii botez pentru invitati

Un rol important in pastrarea amintirilor il reprezinta marturiile de botez.

Alegerea unor marturii de botez potrivite poate fi o provocare pentru parinti, insa exista cateva reguli simple, pe care daca le respecti, vei reusi sa oferi cele mai frumoase marturii.

Reguli pentru achizitia marturiilor de botez:

  • Nu investi foarte multi bani in aceste mici accesorii;
  • Personalizeaza-le (fie cu un mesaj, fie cu o poza);
  • Incearca sa atingi cat mai multe simturi: poti oferi, spre exemplu, o mica prajitura intr-o cutie muzicala cu o poza a copilului pe ea;
  • Tine cont de tema evenimentului, atunci cand cumperi marturii. Tema marturiilor ar trebui sa se alinieze cu tema generala a botezului si sa reflecte valorile familiei.

Idei de marturii de botez

Mini rame foto personalizate

O idee clasica, mini ramele foto personalizate sunt perfecte pentru a oferi oaspetilor o amintire pe care o vor pastra pentru mult timp. Ramele pot fi gravate cu numele copilului si data botezului.

Sticlute cu mir

In credinta crestina, mirul este cu adevarat miraculos, putand vindeca suferintele si protejand impotriva pericolelor. O sticluta cu mir poate fi cadoul perfect, mai ales pentru crestini. Pentru o nota personala, sticlutele pot fi personalizate cu etichete pe care sa scrie numele copilului si data botezului.

Semne de carte ingenioase

Toata lumea citeste (sau ar trebui sa o faca). Un semn de carte este o marturie utila si inspirata. La fel ca orice alta marturie, semnele de carte pot fi personalizate.

Cutiute elegante cu dulciuri

Acestea pot fi de diverse forme si marimi si pot contine prajituri, bomboane sau chiar miere. Decorul cutiutei poate fi adaptat temei botezului, si poate include elemente decorative precum panglici sau figurine angelice.

Plante in mici ghivece

Plantele in mini-ghiveci sunt o marturie prietenoasa cu mediul si le ofera oaspetilor ceva ce pot creste si ingriji. Alege plante care sunt usor de intretinut, cum ar fi suculentele sau mini-cactusii.

Lumanari decorative

Lumanarile decorative pot fi o alta alegere excelenta pentru marturii, mai ales daca sunt parfumate. Acestea pot fi sculptate cu detalii despre botez si sunt ideale pentru a crea o atmosfera relaxanta in casele oaspetilor.

Alegerea marturiilor potrivite pentru botez este o ocazie de a arata recunostinta fata de cei care participa la acest moment important din viata familiei tale. Nu trebuie sa petreci foarte mult timp cautand marturii perfecte, in conditiile in care exista o multime de idei inedite la doar un click distanta. Ceea ce trebuie sa faci, insa, este sa le dai acestor mici cadouri un touch personal si sa te asiguri ca pot fi pastrate pentru o perioada foarte lunga de timp. Pana la urma, scopul principal al unei marturii este de a aminti de eveniment peste ani si ani.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!