De ce sa iti cumperi un topper saltea? Descopera cele mai importante avantaje!

in Recomandari

Exista multe aspecte care influenteaza calitatea somnului, iar salteaua pe care o folosesti se numara printre acestea. Pentru a imbunatati calitatea unei saltele, de mare ajutor iti poate fi un topper, ce iti asigura odihna confortabila pe care o doresti, fara dureri de spate.

Topper saltea

Inca nu esti sigur ca achizitionarea unor toppere saltea este potrivita pentru tine? Atunci citeste in acest articol care sunt avantajele pe care ti le ofera, pentru a lua decizia corecta.

Imbunatateste somnul

Unul dintre cele mai importante avantaje ale utilizarii unui topper consta in imbunatatirea calitatii somnului. Acesta favorizeaza mentinerea unei alinieri corecte a coloanei vertebrale, distribuie uniform greutatea si reduce punctele de presiune.

De aceea, topperele sunt utile tuturor celor care doresc sa imbunatateasca calitatea suprafetei de dormit. Ele pot fi confectionate din spuma cu memorie, pentru a se adapta la forma corpului tau si a-ti oferi o experienta personalizata de somn.

Alte materiale ce sunt utilizate la fabricarea topperelor sunt latexul sau spuma poliuretanica, ambele oferind avantaje pentru un somn mai bun. Topperele mai pot fi confectionate din lana, material preferat de cei care prefera placuta senzatie de scufundare, atunci cand dorm.

Impiedica propagarea miscarii

Ai obosit sa fii trezita de miscarile partenerului din timpul somnului? Ei bine, daca salteaua pe care dormi nu impiedica transferul de miscare, poti lua in considerare achizitionarea unui topper.

Atat cel confectionat din memory foam, cat si cel din latex, reduc transferul de miscare si asigura un somn linistit si fara intreruperi.

Este hipoalergenic

Acarienii sunt printre cei mai raspanditi alergeni dintr-o locuinta, iar salteaua este locul pe care aceste microorganisme il prefera. Opteaza pentru un topper din latex, care este un material natural, cu proprietati hipoalergenice.

Nu doar ca este lipsit de substante cu potential alergenic, dar nici nu favorizeaza dezvoltarea microorganismelor daunatoare, fiind excelent pentru persoanele cu alergii.

Sporeste calitatea saltelei sau a canapelei

Daca folosesti saltele de calitate, topperele te ajuta sa le protejezi de deteriorare si sa le mentii longevitatea. In cazul in care dormi pe o saltea de o calitate slaba, acesta iti asigura o suprafata confortabila de dormit si ofera coloanei vertebrale un suport uniform.

Totodata, ele sunt usor de transportat, de depozitat si de curatat. Ia topperul cu tine in vacanta, pentru a te bucura de un suport optim atunci cand calatoresti sau foloseste-l pentru a dota salteaua de la bunici.

Reduce durerea de spate

Somnul pe o suprafata de dormit prea ferma sau prea moale poate cauza dureri de spate si amorteala. Fermitatea saltelei se alege in functie de greutatea corporala, dar si de starea de sanatate.

In cazul in care ai o saltea prea moale, la care nu vrei sa renunti, asaza un topper peste ea, care ii va spori fermitatea. La fel poti proceda si daca vrei o saltea mai ferma, alegand un topper cu o fermitate mai ridicata.

Prin urmare, un topper poate fi exact produsul de care ai nevoie pentru a-ti imbunatati somnul. Indiferent de motivul pentru care vrei sa iti achizitionezi unul, exista o varietate de modele pe piata, care sa raspunda nevoilor tale.

Sursa foto: Max Vakhtbovycn pe Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!